Kuran’a göre Peygambere ihanet, Allah’a ihanettir. Münafıkların asıl derdi Allah iledir. Allah’a kinlidir. Ama bunu açıkça söyleyemez. Allah’a eleştirilerini Peygamber üzerinden yapar.

Ayetlerde Allah ve Elçisi birlikte geçer. Kuran’a göre Peygambere ihanet, Allah’a ihanettir. Münafıkların asıl derdi Allah iledir. Allah’a kinlidir. Ama bunu açıkça söyleyemez. Allah’a eleştirilerini Peygamber üzerinden yapar. Allah’a kinli olduğu için Peygambere ve müminlere saldırır, ama bunu yaparken Allah’ın adını kullanır ve Allah’a öfkesini gizlemeye çalışır. Açıkça Allah’ı eleştirdiğini söylese halk bunların alçak olduğunu göreceği için bu çirkin yöntemi izler. Ayetlerde bu fitneyi ortadan kaldırmak için “Allah’a ve elçisine” diye bildirilir ve Peygamber’e isyan edenin Allah’a isyan ettiği haber verilir.

Nisa Suresi, 14: KİM ALLAH’A VE ELÇİSİNE İSYAN EDER VE ONUN SINIRLARINI AŞARSA, onu da içinde ebedi kalacağı ateşe sokar. Onun için alçaltıcı bir azap vardır.

Haşr Suresi, 4: BU, ONLARIN ALLAH’A VE O’NUN RESÛLÜ’NE ‘BAŞKALDIRIP AYRILIK ÇIKARMALARI’ DOLAYISIYLADIR. Kim Allah’a başkaldırıp-ayrılık çıkarırsa, muhakkak Allah, cezası (ikabı) pek şiddetli olandır.

(A9TV; 26 Aralık 2017)