Nur Suresi’nin 55. ayeti İslam ahlakının hakimiyetini ve Mehdiyeti doğrudan anlatan bir ayettir. Allah ayette, daha önce Hz. Süleyman’a, Zülkarneyn’e nasıl dünya hakimiyeti verdiyse benzer şekilde İslam ahlakını da dünyaya hakim edeceğini bildirmiştir.

Nur Suresi’nin 55. ayeti İslam ahlakının hakimiyetini ve Mehdiyeti doğrudan anlatan bir ayettir. Allah ayette, daha önce Hz. Süleyman’a, Zülkarneyn’e nasıl dünya hakimiyeti verdiyse benzer şekilde İslam ahlakını da dünyaya hakim edeceğini bildirmiştir. İslam tüm dünyaya hakim olduğunda Müslümanların manevi önderi olan kişi de Mehdi’dir. Dolayısıyla Nur Suresi 55. Ayeti Mehdiyeti anlatan bir ayettir. (Adnan Oktar; 11 Nisan 2018)

Nur Suresi 55. ayet: Allah, içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara va’detmiştir: Hiç şüphesiz onlardan öncekileri nasıl ‘güç ve iktidar sahibi’ kıldıysa, onları da yeryüzünde ‘güç ve iktidar sahibi’ kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları korkularından sonra güvenliğe çevirecektir. Onlar, yalnızca Bana ibadet ederler ve Bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar. Kim bundan sonra inkar ederse, işte onlar fasıktır.