Atatürk ve Aydınlık Türkiye Konferansı – 8 Nisan 2018 – Shangri-La Bosphorus, İstanbul (Resimler)

8 Nisan 2018, Pazar günü, Shangri-La Bosphorus, İstanbul’da Teknik ve Bilim Araştırma Vakfının ortak düzenlediği Atatürk ve Aydınlık Türkiye isimli konferans gerçekleşti. Konferansa çok değerli siyasetçiler, sanatçılar, profesörler, akademisyenler, doktorlar, hukukçular, bilim adamları, kanaat önderleri, Bektaşi ve Alevi camiasının önde gelen isimleri, yazarlar, tarihçiler ve farklı dinlerin temsilcileri katıldılar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, Dünya Ehl-i beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku öğretim üyesi Prof Dr. Anıl Çeçen, Atatürk hakkında yazdığı kitaplar ve Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınan, tüm servetini bu fotoğraflara ayırmış Atatürk’ü gören, tanışmış son kişi Hanri Benazus, İstanbul Üniversitesi eski Dekanı Prof. Dr. Salih Aynural, Emekli Asker, Stratejist Suat Gün, 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Galerisini açan, Çanakkale Destanları Müzesi ile tanınan tarihçi Ahmet Uslu konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca çok değerli sanatçılarımız Nalan Altınörs, Mustafa Sağyaşar, Erhan Yazıcıoğlu konferansı şereflendirdi.

Sayın Adnan Oktar Bey’in konferansa teşrif etmesi ile büyük bir çoşku yaşandı. Konuşmacılar, Sayın Adnan Oktar’ın Atatürk ile ilgili yazdığı eserlerden istifa ettiklerine dikkaç çektiler ve bugüne kadar Atatürk ile ilgili yaptığı konferansların etkisini vurguladılar. Konferansa katılan beylerin ve bayanların saygın ve nezih bir şekilde bir arada bulunmasından duydukları mutluluğu dile getirdiler.

İki oturumdan oluşan konferansta  Efe- Zeybek dansı gösterisi de yer aldı

Çok değerli sanatçımız Sayın Nalan Altınörs hanımefendi birbirinden değerli şarkılarıyla konferansa şeref verdi, kendisi Atatürk ile ilgili böyle bir konferansta yer almaktan, davet edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İzleyenlerin şıklığına, nezihliğine, saygınlığına dikkat çekti.

Konferansa bizzat katılan konuşmacıların dışında, Türkiye Cumhuriyetinin ilk kadın bakanı Sayın İmren Aykut hanımefendi, Akut kurucusu – Yazar ve fotoğrafçı Nasuh Muhruki, Spor Spikeri, Radyo TV sunucusu Halit Kıvanç, Tiyatrocu sinema ve dizi oyuncusu Devrim Parscan’ın Atatürk ve Aydınlık Türkiye hakkında görüşlerini bildiren video konuşmaları sunuldu.

Konferans girişinde değerli konuşmacılardan, ünlü yazar şu an yaşayanlar arasında Atatürk’ü görmüş en son kişi ve en geniş Atatürk fotoğraf albümüne sahip olan Sayın Hanri Benasuz’un geniş Atatürk fotoğraf sergisi ve Ahmet Uslu’nun 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Galerisi sergilendi. Konferans salonunun başka bir bölümündeki fosil sergisi katılımcıların büyük ilgisini çekti.

Konferans bitiminde konuşmacılara Milli Değerleri koruma vakfı yöneticileri ve A9 TV temsilcileri tarafından plaket takdimi yapıldı.